Hullámokat, korallokat és madarakat ábrázolnak ezek a hatalmas makraméképek

Több mint 11 méter széles, a tenger világából vett motívumokat ábrázoló macramé képekkel díszítettek fel egy éjszakai klubot Balin, tudtuk meg a Designboomtól.

A Locca Sea House nevű klub a tengerparti Jimbaran városában található, ennek nyeregtetős szerkezetéről függenek a macramé technikával készült hangulatos képek. A technika jellegzetessége, hogy a szövéssel és a kötéssel ellentétben a fonalak csomózásával hoz létre áttört mintákat.

Ez esetben az autodidakta művész Agnes Hansella 16mm átmérőjő köteleket csomózott olyan módon, hogy az áttört minták hullámokat, korallokat és madarakat ábrázoljanak. A három kép címe Hegy, Óceán és Naplemente, és ez pontosan meg is jelöli a képek témáját. A művész a köteleket fémfűrésszel vágta el, a képeket pedig állványon egyensúlyozva állította össze a segédei bevonásával.

Bali naplementében - illusztrációSushuti / 107 images/pixabay

"Soha nem voltam jó a rajzolásban, így a kész dizájn többnyire a helyszínen alakul ki - magyarázta Hansella a design magazinnak. "Sokat változtatok rajta az ösztöneimre és az adott szituációra hagyatkozva. A makrámétechnikában a köteleknek megvan a maguk akaratuk és jellemük, így művészként csak követem őket, majd meglátom, mi működik és mi nem." További fotókat a művész honlapján találunk

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek