Botanikus kert, kutyás élménypark és futókör várja a Városligetbe látogatókat

A Liget Budapest Projekt keretében megújult a Mőcsényi Mihály Botanikus Kert, elkészült az új kutyás élménypark, és a két kilométer hosszú, kivilágított Városligeti Futókör is. A botanikus kert színes, hangulatos közösségi térként és természetismereti tudásközpontként is várja a látogatókat. Az elkészült 2 kilométeres, rekortán bevonatú futókört pedig napokon belül birtokba vehetik a sportolni vágyók. Az új fejlesztésekkel a Liget Budapest Projekt megvalósítása során már több mint 150.000 m² zöldfelület újult meg, és közel 500 új fát ültettek el. 

A megújult Mőcsényi Mihály Botanikus kertbe mintegy 335 különböző fajtájú új növény került, több mint 35.000 példányban. Az esőbeálló leromlott állapotú épülete helyébe új épület került, mely vendéglátói, kiszolgálói és ismertterjesztői funkciót kapott.

„A kert szabadtéri biológia és környezetismeret órák színteréül szolgálhat. A növénytelepítésre és az információs rendszer kialakítására éppen ezért különösen nagy hangsúlyt fektettünk, hiszen fontos célunk, hogy környékbeli óvodás-iskolás csoport ellátogassanak ide, és a gyermekek minél több növény fajtával megismerkedhessenek" – mondta el Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója.

Új kutyaparadicsom

A városligeti parkfejlesztés második ütemében tematikus kutyás élménypark is várja a gazdikat és négylábú kedvenceiket. A mintegy félhektáros kutyaparadicsomot könnyen megközelíthető helyen, az Ajtósi Dürer sor-Stefánia út kereszteződéséhez közel alakították ki, területét kerítés határolja, melyen több, zsilipes rendszerű bejáratot helyeztek el.

A parkrészben külön részt kaptak a kistestű és a nagytestű kutyák, így elkerülhetőek lesznek a konfliktusok, ütközések.

A tervezők mindkét részen terepalakulatokkal megmozgatott játéktereket alakítottak ki ügyességi elemekkel, alagutakkal, ugró akadályokkal, szlalompályákkal. A gazdik és a kutyusok kényelméről kombinált használatú ivókutak és padok gondoskodnak, a terület tisztán tartását pedig több mint egytucat kutyapiszok-gyűjtő segíti. Fontos megjegyezni, hogy a Városligetben – néhány elzárt terület kivételével – továbbra is biztosított a szabadon kutyázás lehetősége.

Futás a Ligetben

A rekortán borítású pálya teljes hosszában kivilágítottForrás: Balazs Mohai/Liget Budapest/Facebook

A 2 kilométer hosszúságú, színezett rekortán borítású pálya teljes hosszában kivilágított. A fák között kanyargó pálya belépési pontjainál bemelegítő területeket helyeztek el, a nyomvonal mellett pedig számos ivókút szolgáltatja a frissítőt. A sportolók kényelmét a Városligeti Sportcentrum női, férfi és akadálymentesített öltözői szolgálják – olvasható a ligetbudapest.hu weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek