Bohém betyárokkal, győri balettel és nagy családi kalákával várhatjuk a szerelmesek napját

Az első program amit a figyelmükbe ajánlanánk, már ma este, február 12-én, 19 órától megtekinthető lesz a Müpa Home honlapján és YouTube csatornáján. 

Forrás: Müpa.hu / Facebook.com

Velekei László műveiben mindig az egyéni tettek és a társadalmi megítélés között feszülő ellentétek jelennek meg. A Győri Balett: PianoPlays koreográfiájának megalkotásához azonban egy örök, mindannyiunk által ismert témát: a szerelmet választotta - olvasható az oldalon. A rövid etűdökből felépülő produkció a szerelem különböző arcait mutatja meg, melyek olykor viharos tengerre, máskor lassan csobogó, rejtett patakra emlékeztetnek. A „szerelmi ringbe" a Győri Balett vezető táncosai szállnak. Hozzájuk társul Balázs János zongoraművész, aki saját elképzelései mentén tolmácsolja Liszt Ferenc és Richard Wagner zongoraműveit.

A balett előadás után távmoziba is mehetünk, mivel február 12-én, péntek este 21 órától a Budapesti Távmozi műsorán a Joaquin Phoenix produceri közreműködésével készült Gunda lesz soron. A film egy intim portrét fest egy állatcsaládról és megdöbbentő erejű, szöveg nélküli dokumentumfilmként tesz fel súlyos morális kérdéseket.

A korábban a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon nagy sikerrel vetített Gundát a legjobb európai dokumentumfilm kategóriában Európai Filmdíjra jelölték - olvasható a távmozi esemény Facebook oldalán.

Pop-Up vásárra is mehetünk

Valentin-nap alkalmából pop-up vásárt tartanak a Verkstaden boltjában, ahol több olyan meghívott alkotóval is találkozhatunk, aki a korlátozások miatt nehéz helyzetbe került saját üzlet és a korábban megszokott dizájnvásárok híján. A Pop-up esemény három napig tart február 11-től 13-ig, és a szervezők minden nap más alkotót hívtak meg a Verkstaden emeletére.

Bohém Valentin-napot kívánnak a betyárok is

Hosszú kihagyás után ismét online koncertet ad a Bohemian Betyars február 14-én, a Valentin-nap alkalmából. Hogy egy picit megtörjék a csendet, egy rendhagyó online kívánságkosarat terveznek az este alkalmával, ahol elmuzsikálják a hallgatóknak a kedvenc betyár nótákat, és még üzenni is lehet majd egymásnak. 

Forrás: Bohemian Betyars / Facebook.com

A csapat a YouTube-csatornáján streameli majd a bulit, a kívánságokat és az üzeneteket is ott lehet majd lebonyolítani, de ennek a részleteiről hétvégén még hírt adnak az Instagram-oldalukon. A stream linkjét fél órával a bejelentkezés előtt minden közösségi média felületen közzéteszik majd - írták az esemény oldalán.

Kaláka a Kárpátoktól a Csendes-óceánig

Szintén február 14-én, vasárnap 18 órától lép virtuális színpadra a Kaláka, és online koncerttel kedveskedik kicsiknek és nagyoknak a szeretet jegyében. Elmondásuk szerint lesznek a repertoárban gyerekdalok, Bálint-nap lévén szerelmes versek és klasszikus magyar költemények is.

Forrás: Földházi Árpád / Kaláka / Facebook.com

A Nagy Családi Kaláka a Kárpátoktól a Csendes-óceánig a szeretet jegyében című előadás belépőjegyes, amit a Facebook-oldalán keresztül lehet igényelni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek