Van Gogh ikonikus festménye a következő izgalmas Lego-szett

Van Gogh ikonikus festménye, a Csillagos éj a következő ötletes szett, amit a Lego piacra fog dobni, tudtuk meg az Artnet.com-tól.

Van Gogh, Csillagos éjVincent van Gogh - bgEuwDxel93-Pg at Google Cultural Institute/wikipedia

Az új szett designja egy 25 éves PhD-hallgatótól származik, aki heteket töltött azzal, hogy kigondolja hogyan rekonstruálhatóak a posztimpresszionaista festő expresszív ecsetvonásai az összeilleszthető darabokból. A Lego 2008 óta vár ötleteket a rajongóitól a Lego Ideas projekt keretében. Ha egy elképzelés legalább 10 ezer közönségszavazatot kap, a dán cég fontolóra veszi a terv gyártását, a designer pedig egy százaléknyi részesedést kap a jogdíjért. 2008 óta 41 Lego-szett született rajongók ötleteiből, legutóbb a hongkongi Truman Cheng tervét választották ki 35 pályázat közül választották ki.

Cheng Csillagos éje vékony lemezdarabokból rekonstruálja Van Gogh drámai fellegeit. A szett 1500 alkatrészből áll, köztük a festő apró kis figurájával, amint a vászon előtt áll, kezében ecsettel és palettával. "Egy nap legóztam, és rájöttem, hogy ha a legóalkatrészeket véletlenszerűen összeillesztem, Van Gogh ikonikus ecsetvonásaihoz hasonló hatást tudok elérni" - mondta Cheng a Lego Ideas-nak. Ezt követően heteket töltött a tervezéssel, a kutatóasszisztensként töltött műszakjai után. "Jó kis agymunka volt trükköket és technikákat találni, amelyekkel az eredeti festmény megragadható."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek