Oltóközpontot rendeznek be egy torinói kortárs művészeti múzeumban

A Castello di Rivoli nevű torinói múzeum a világ első kulturális intézményeként ajánlotta fel termeit, hogy oltóközpontot alakíthassanak ki benne, tudtuk meg az Artnet.com-tól.

Castello di Rivoli.mau/wikipedia

A helyi egészségügyi hatóságokkal együttműködve a múzeum harmadik emeletén, egy 10 000 négyzetméternyi területet áldoznak oltási célra. Az intézmény új funkcióját várhatóan márciusban és áprilisban vezetik be, és amint feloldják a korlátozásokat az országban, az alsóbb szinteken lévő kiállítások is látogathatóak maradnak a szokásos módon.

Addig, amíg ez megtörténik, Claudia Comte svájci művész falfestményei láthatóak maradnak, és a művész egy új audiomunkát is készít, ami az oltóközpontra reflektál. Carolyn Christov-Bakargiev, a múzeum igazgatója szerint az intézményben meg tudják oldani, hogy betartsák a távolságtartás szabályait.

Van emellett klíma, biztonsági rendszer, és az időzített belépést is megszervezték, ezek mind szükségesek, hogy az oltóközpont üzemelhessen. Az intézmény tárlatvezetői pedig jól képzettek abban, hogy figyelemmel kísérjék a látogatókat - tette hozzá. Olaszország múzeumai november 4-e óta zárva tartanak, de hétfőn már fokozatosan elkezdték zárlat feloldását, ugyanakkor a Castello di Rivoli nem az elsők között van, amelyek újra kinyithatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek