Több látogatót engednek fel Arizona legkülönösebb szikláira

  Arizóna egyik leghíresebb túraútvonala a The Wave (Hullám) hamarosan több látogatót fog fogadni naponta, mint amennyit eddig a különös sziklaképződmények védelmében engedélyeztek, írja a the Lonely Planet.

  Gb11111/wikipedia

  A The Wave egy hullám formájú homokkő alakzat Arizona és Utah határán az Amerikai Egyesült Államokban. Nevét onnan kapta, hogy a szél hatására bekövetkező eródálódás az óceán hullámaira emlékeztető alakzatokat vájt a sziklákba.

  Mostanáig a helyi kormányhivatal, a Bureau of Land Management (BLM) maximum 20 turistát engedett a sziklákra naponta, hogy megvédje a törékeny formációkat a pusztulástól, de most úgy döntött, növeli ezt a számot.

  2018-ban több mint 200 000-en kértek engedélyt, hogy megtehessék a 9,5 kilométeres túrát, de a pályázatoknak csak 3,6%-a volt sikeres. Most bejelentették hogy február 1-től 64-re, vagy pedig napi 16 csoportra emelik a napi látogatói limitet.

  Az engedélyek felét egy online lottón lehet foglalni négy hónappal előre, fejenként 7,4 euróért. A másik felét a utahi Kanab városában található látogatóközpontba érkezők kapják érkezési sorrendben, fejenként 6,26 euróért.

  Az engedélyek megnövekedett száma aggályokat vet fel a fenntarthatósággal kapcsolatban. A döntés meghozatala előtt a BLM alapos környezetvédelmi elemzéseket végzett, és a partnerekkel és az érdekelt felekkel együttműködve azon dolgozott, hogy minél több látogató férhessen hozzá a hullámhoz, miközben megőrzik a hely vadon jellegét - mondta Ray Suazo, a BLM arizonai államigazgatója.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!