Élő orgonakíséret jár az oltás mellé ebben a templomból lett oltóközpontban

  Ideiglenes oltóközponttá alakították a 800 éves Salisbury Katedrálist, de az oltásra érkezők nemcsak az épület különleges hangulatát kapják ajándékba, hanem egy kis zenei aláfestést is. A templom orgonistája ugyanis Bach, Händel és Pachelbel műveivel kíséri az orvosok munkáját, miközben a 80 év felettiek megkapják a vakcinát - adja hírül a fidelio.hu.

  A Salisbury SzékesegyházForrás: Roman Grac/pixabay.com

  A katedrálisban lévő Father Willis orgona száznegyven éves, legutóbb a tavalyi évben újították fel. Azóta viszonylag keveset használták, mivel a templomi koncertek és fesztiválok a járvány miatt elmaradtak. Most azonban remekül ki tudják használni a templomnak ezt az adottságát, hogy kicsit megkönnyítsék a várakozás és a munka pillanatait.

  „Büszkék vagyunk, hogy részt vehetünk az oltási programban, amely minden bizonnyal életeket ment, és reményt ad ebben a nehéz időszakban" – nyilatkozta a Guardiannek Nicholas Papadopulos atya, a székesegyház dékánja.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!