A Göteborgi Filmfesztivál új szintre emelte a távolságtartást

Ahogy mostanában a filmfesztiválokat általában, úgy a göteborgit is online rendezik meg a járvány miatt, a szervezők azonban úgy döntöttek, hogy egy érdeklődőnek teljesen egyedi élményt kínálnak - egy egyszemélyes „mozit" - derül ki a cnn.com cikkéből.

Ez volna a helyszínForrás: HasBS/commons.wikimedia.org

A szerencsés kiválasztottat hajóval szállítják a svéd Hamneskär-szigetre, amelyet a göteborgi filmfesztivál művészeti igazgatója, Jonas Holmberg "az egyik legszebb és legdrámaibb helynek" nevez.

A nyertes a volt világítótorony-őr házában kap szállást január 30. és február 6. között, ezt az egy hetet pedig teljes magányban, csak a filmekkel töltheti. Ez alatt az idő alatt nem használhat mobiltelefont, laptopot és nem olvashat könyvet sem, hogy minden zavaró tényezőtől mentesen csak a filmekre koncentrálhasson.

Jelentkezni január 17-ig lehet a pályázat oldalán megadott címre írt bemutatkozó emaillel, melyben azt is meg kell fogalmazni, hogy miért szeretné megkapni a lehetőséget. Az eseményre, melynek keretében szemináriumok és kiállítások is lesznek, a mozi igazi szerelmeseit várják, és a pályázóknak „érzelmileg stabilnak" kell lenniük, és alkalmasnak arra, hogy egy hetet teljes magányban töltsenek. A kiválasztott filmrajongónak napi videónaplót is kell készítenie az élményeiről.

Az öntöttvas, élénkpiros világítótornyot Pater Nosternek hívják, és 1868 óta áll a nyugat-svédországi Marstrand partjainál található, apró Hamneskär-szigeten. Egészen az 1960-as évekig élt itt toronyőr, amikoris a jelzőt automatizálták. A torony a Pater Noster (latinul Miatyánk) nevet a tengerészektől kapta, akik imát mormoltak a vad tengeren a szigethez közeledve.

A világítótornyot az utóbbi években már le is kapcsolták, a házikót pedig a Stylt tervezőiroda elképzelései alapján újították fel, hogy kényelmes és stílusos pihenőhely legyen. A nappaliban vetítőhelyiséget alakítanak ki a fesztiválra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek