Így kerülhet fel az ország könyvtérképére

Idén a Libri az olvasóközösségek és az emberi kapcsolatok fontosságára hívja fel a figyelmet, és a könyvek közösségalkotó erejét szeretné bemutatni, ezért alkotta meg Magyarország Könyvtérképét - adja hírül a cseppek.hu.

Forrás: Luisella Planeta Leoni/pixabay.com

A cég november közepétől arra buzdítja az olvasókat, hogy töltsék fel Könyvtérképére azokat a könyveket, amiket a legjobban szerettek, amik a legfontosabb szerepet játszották az életükben: legyen szó az első gyerekkori mesekönyvükről, az órák közötti szünetek lopott perceiben olvasott kamaszkori kedvenceikről, vagy akár az egész életüket végigkísérő, újra és újra a kezükbe kerülő mesterművekről.

A térkép segítségével nemcsak saját könyveiket mutathatják az érdeklődők, de felfedezhetik azokat az ismeretlen könyvrajongókat is, akikkel hasonló az ízlésük, akiknek ugyanazok a könyvek voltak a kedvesek. A böngészés mellett a többi olvasó virtuális könyvespolcán megjelenő könyvekre is rá lehet keresni, és így megtalálni, hogy kikkel vannak közös könyvélményeink. Emellett naponta új meglepetések is várják a Könyvtérkép látogatóit: böngészés közben elrejtett kincseket is találhatnak, illetve a kincskeresők egy irodalmi tudáspróbán is részt vehetnek.

A látogatók emellett egy Csillagtérképet is találnak, ahol olyan közéleti személyiségek kedvenc olvasmányait ismerhetik meg, mint például Grecsó Krisztián, Szabados Ágnes, Vecsei H. Miklós, vagy Kemény Zsófi.

Az országos kampány végén az is kiderül, hogy melyik könyvet tették fel a legtöbben személyes könyvespolcukra, vagyis fény derül arra is, hogy mi Magyarország legkedvesebb olvasmánya.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek