Melyik regény játszódik ott, ahová utazna? Erről a weboldalról kiderül

A TripFiction.com oldalán városra, országra, sőt, még kontinensre és évszámra is kereshetünk, és megnézhetjük, milyen regények játszódnak az adott helyszínen és időben. Emellett szerző és könyvcím alapján is böngészhetünk, igaz, visszafelé sajnos nem működik a művelet, és nem fogjuk meglátni az adott regény helyszíneit, de azért az oldal segítségével így is megalapozhatjuk jövőbeli utazásunk hangulatát, vagy tehetünk egy kiruccanást képzeletben, ha fizikailag nincs rá lehetőségünk.

Forrás: StockSnap/pixabay.com

Mégsem fog összejönni a Balira tervezett utazás? Fellapozhatjuk az Ízek, imák, szerelmek egy példányát, de megismerkedhetünk Oka Rusmini balinéz írónő Earth Dance című könyvével is, mely négy női generáció történetét meséli el a társadalmi egyenlőtlenségek és saját vágyaik között, vagy Alwin Blum Island Secrets című novelláskötetével, mely Balin játszódó, titkokkal átszőtt novellák gyűjteménye.

Ha a Bermudák felé vennénk az irányt, Amy Patricia Meade Black Moonlight című romantikus bűnügyi regényében érdemes elmerülnünk, Portugáliába pedig Deborah Lawrenson 300 Days of Sun című romantikus regénye repíthet el. Még Észak-Koreába is betehetjük a lábunkat D.B. John Star of the North című, fiktív politikai thrillerével.

Aki az ősz közeledtével szeretne valamit megőrizni a nyári napsugarakból, az Afrikában kalandozhat olyan szerzők segítségével, mint Chigozie Obioma, akinek mágikus-hátborzongató regényein keresztül Nigéria hétköznapjaiba pillanthatunk bele, vagy Ngugi wa Thiong'o, aki a kenyai történelembe vezet be.

Ngugi wa Thiong’oForrás: Shawn Miller/wikipedia.org

New Yorkba olyan klasszikusokkal utazhatunk, mint Betty Smith 1943-as, Tree Grows in Brooklyn című regénye, amelyből Elia Kazan filmet is rendezett vagy Sylvia Plath Üvegbúrája. Itt a keresést az egyes városrészekre is leszűkíthetjük, Bronxtól Queensig - derül ki a Travel and Leisure ajánlójából.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek