Mutatjuk, hol olvashat könyveket ingyenesen a neten

Most, hogy az orvosi kamara még a lakhelyelhagyás korlátozását is felvetette a kormánynak, egyre inkább úgy tűnik, hogy otthonmaradásra vagyunk ítélve. De lehet ez az időszek az önreflexió ideje is, hogy újragondoljuk prioritásainkat, elővegyük a régen halogatott dolgainkat, és hogy elolvassuk azokat a könyveket, amikre sosem jutott időnk.

kemokee/pixabay

A Papageno gyűjtését közölve mutatjuk, hol talál ingyenesen olvasnivalót az interneten.

A Digitális Irodalmi Akadémián száz író, költő teljes életművét érhetjük el, már a nyitó oldalon kattinthatunk a regénytárra, a drámatárra vagy épp a gyerekeknek készült válogatásra. Ágh István és Zelk Zoltán között (ábécérendben) ott van Esterházy Péter, Kányádi Sándor, Nádas Péter, Nemes Nagy Ágnes, Rakovszky Zsuzsa, Spiró György vagy Tamási Áron összes műve is.

A Magyar Elektronikus Könyvtárban természet- és társadalomtudományok, humán területek, kultúra, irodalom, kézikönyvek és egyéb műfajok szerint böngészhetünk, de ha tematikusan keresnénk, arra is lehetőség van, emellett több formátum (PDF, Word, HTML) is rendelkezésünkre áll. Az kezdőlapról beléphetünk az Országos Széchényi Könyvtár virtuális kiállítóterébe, vagy megismerhetjük a magyar képzőművészet történetét, esetleg régi folyóiratokat böngészhetünk.

2014-es indulása óta a Getty virtuális könyvtára majdnem négyszázezer egyedi olvasmányt tett ingyenesen letölthetővé, melyeknek nagy része fizikai állapotban már nem elérhető, de a Metropolitan Museum of Art katalógusai, monográfiai vagy a szintén New York-i Guggenheim Múzeum kiadványainak egy része is ingyenesen elérhető. Angolul tudóknak az Open Culture oldalán összegyűjtött mintegy 800, jórészt angol nyelvű és letölthető e-könyvet is ajánljuk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek