Virtuálisan járhatja be a Műcsarnok jubileumi tárlatát

Az elmúlt hét évben az idén 125 éves Műcsarnok százötven kiállítást rendezett. A 7 év - 150 kiállítás | 125 éves a Műcsarnok című tárlat az évforduló alkalmával retrospektív módon ad bepillantást az elmúlt évek kulturális programjaiba. Az eseményhez készült egy nagyszabású áttekintő kötet is, amely ünnepi album és forráskiadvány is egyszerre - adja hírül az MTI.

Forrás: facebook.com/Mucsarnok

A tárlaton a nézők az utóbbi évek különleges kiállításaiból kapnak ízelítőt. Például az évente megrendezett Szalon-kiállításokból, melyeken öt művészeti ág: az építészet, a képzőművészet, a fotóművészet, az ipar- és tervezőművészet és a népművészet mutatkozik be. Az évek során egymást erősítő, kiegészítő kiállításokat járhattak be a látogatók, többek között Nicolas Schöffer, Sebastiao Salgado, Szervátiusz Jenő és Szervátiusz Tibor, Steve McCurry, Milorad Krstic, Böröcz Andás, Csáji Attila, Jankovics Marcell, Keleti Éva alkotásait láthatták.

Emellett Frissen néven indult el az "egy terem - egy művész - egy kurátor" típusú kiállítás, idén a negyedik összeállítást rendezték meg, amelyen 10 alkotó mutatkozhatott be önálló kiállításán. A Műcsarnok 2017 óta ad otthont a Budapest Fotófesztivál nyitókiállításainak, emellett minden évben megrendezik a legfiatalabb művészgenerációt bemutató Derkovits-ösztöndíj-kiállítást. Szintén a fiatal alkotók bemutatkozását szolgálta a Műcsarnok#Box-ban a művészeti felsőoktatás sorozat, melyben többek között a Barabás Miklós Céh fiataljai vagy a kassai műegyetem dizájn szakos hallgatói kaptak szerepet, illetve be lehetett pillantani a gimnáziumi pedagógusok workshopjaiba, és bemutatták a 240 éves "Kisképző" közelmúltját is.

A kiállítás kurátora Kondor-Szilágyi Mária, a tárlat a korlátozások feloldása után 2021. június 27-ig lesz látogatható. Virtuális sétát december 14-én hétfőtől ezen a linken tehetnek, bővebb információk a Műcsarnok oldalán találhatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek