Szokatlan végrendelet lepte meg a Téli Palotában élő cicákat

Egy francia férfi a végrendeletében kisebb összeget hagyott az oroszországi Ermitázs múzeum alagsorában élő közel 50 macskára, írja a CNN a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség híre alapján.

Az Ermitázs egyik cicájaewwl/wikipedia

A szentpétervári Ermitázs a Louvre és a londoni Tate mellett talán az egyik legfontosabb képzőművészeti gyűjtemény a világon, 4 millió műtárgynak ad otthont, köztük a legjelentősebb olasz reneszánsz, holland barokk és francia mesterek alkotásainak. A múzeum szerint már az 1741 és 1761 között uralkodó Erzsébet cárnő idején is éltek cicák a múzeum épületében, ami egyébként a Téli Palotaként ismert egykori cári palotában kapott helyet. Nagy Katalin, az Ermitázs alapítója a művészeti galériák őreinek nyilvánította a cicákat, akik feladata az volt, hogy távol tartsák a rágcsálókat.

Jelenleg önkéntesek és a múzeum munkatársai gondoskodnak az állatokról, akiknek külön mosógép és állatorvosi szolgáltatás is jár. A francia férfit annyira lenyűgözték a cicák, hogy végrendeletében egy kisebb összeget hagyott rájuk – ezt a múzeum főigazgatója, Mihail Piotrovszkij mondta még a hónap elején tartott sajtótájékoztatóján.

"Francia barátunk nagyon jó dolgot tett; ami a macskáknak és a jótékonysági szervezetnek is kiváló PR. Az összeg nem túl nagy, de nagyon fontos. Az illető végrendeletet írt, a francia ügyvédek hamarosan felveszik velünk a kapcsolatot, ami nem egyszerű (folyamat), de nagyon érdekes, nem igaz?" – tette hozzá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek