Hipnotikus vetítéseket terveznek Japán egyik leghíresebb kertjébe

Szemet kápráztató digitális vetítésekkel készülnek műalkotássá formálni Japán három legszebb kertjének egyikét, az 1842-ben épült Kairaku-ent.

Japán, virágzásKayocci / 3 images/pixabay

A 100 különböző fajtájú, 3000 szilvafát magában foglaló kert a keleti Mito városában található. A fajták sokféleségének köszönhetően a virágzás a februári-márciusi időszakban hosszú ideig eltart, és erre a periódusra tervezik a kiállítást is, ami február 13. és március 21. között lesz látogatható.

A teamLab projektjének központi gondolata, hogy a természet a digitális technológia segítségével művészetté alakítható, anélkül hogy kárt okoznánk benne.

A digitized Kairakuen Garden (Digitalizált Kairaku-en) című interaktív kiállítás során élénk színű, szemet kápráztató alakzatokat vetítenek a fákra, a sziklákra és a tájakra, amelyek az emberek mozgása szerint változnak.

"Az emberek számára a saját életüknél hosszabb idő felfoghatatlan. Más szavakkal, van egy határ ameddig az idő folytonosságát megérthetjük. A természet formái hosszú évek alatt jöttek létre, és az emberek és a természet kölcsönhatásai által formálódtak olyanná, amilyenek. Ezekben a formákban érzékelni tudjuk ezt a hosszú időtartamot. Az alakzatok rávetítésével pedig megvizsgálhatjuk a határt az idő folytonosságának érzékelésében" - írja a teamLab a projektjéről.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek