Ilyen lenne Párizs, ha filmhősök állnának az szobortalapzatokon

A popkultúra ikonjaira cserélte Párizs köztéri szobrait fotósorozatában egy francia művész, aki szerint a az ismert mozihősök kulturáis örökségünk részét képezik. Számítógépes grafikai eszközök segítségével manipulált fotóin a francia történelmi személyiségek helyén népszerű animációs és fantasy filmekből vett karakterek állnak. A Star Wars birodalmi rohamosztagosai az Eiffel-torony előtt pózolnak, Batman egy óriási szobortalapzatról tekint le a Szajna vizére, piedesztálon látjuk Shreket és a szamarat és egy Tini Nidzsa teknőcöt.

"Így fejezem ki, hogy ezek a képzeletbeli karakterek ma a világ kulturális örökségének részét képezik" - írja Benoit Lapray, honlapján, ahol a teljes fotósorozatot is megnézhetjük. Az ötlet, hogy Párizs emlékműveiről készítsen fotót 2015-ben ugrott be először a művésznek, miközben Párizs utcáit rótta, ahol él. Végül csak 2018-ban kezdte kidolgozni az ötletet; a 13 felvétel két év alatt készült el.

Technikai és esztétikai okokból nem minden karakter került bele a sorozatba, de a munka még nem fejeződött be. A művész a jövőben tervezi a sorozat további szereplőkkel való bővítését. A számítógépes grafikai elemek megvalósításában részt vett a studio 95 Magenta és Emmanuelle Vonck Lugand is.

 

PárizsForrás: Stefaan Van der Biest/pixabay.com
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek