Bizarr emlékmű jelent meg a türkmén főváros egyik körforgalmában

  Türkmenisztán elnöke rajong a hagyományosan a nomádokat kísérő, nyájakat őrző közép-ázsiai juhászkutyákért. Annyira megragadta a nagytestű, fehér szőrű, foltos fajta, hogy még könyvet is írt róla. Sőt, 2017-ben, egy kölyköt ajándékozott Vladimir Putinnak a születésnapja alkalmából.

  Türkmenisztán, közép-ázsiai juhászkutyascreenshot/Watan Habarlary

  Most pedig egy közel hatméteres aranyszoborral tiszteleg a fajta előtt, amit az ország fővárosában, Asgatbatban emeltetett egy körforgalom közepén. A szobor kilenc méteres talapzaton áll, amit egy videóképernyő von körbe. Ezen az alabai-nak nevezett fajtáról készült felvételek pörögnek.

  A türkmén állami hírügynökség szerint az emlékmű az állat kivételes bátorsága és meleg szíve előtt tiszteleg,írja az artnet.com.

  Az emlékmű a városi fejlesztések részeként készült, melynek során az egymillió lakosú fővárosban új toronyházak és egy bevásárló és szórakoztató központ is épül.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!