Ezeket a cukorkaszínű utazási fotókat Wes Anderson filmjei inspirálták

Wes Anderson stílusa összetéveszthetetlen: szimmetrikus kompozíciók, cukorka-színvilág, retro hangulat és egy pici furcsaság - egyetlen képkockáról fel lehet ismerni a filmrendező egyedi kifejezésmódját. Épp e jellegzetessége miatt könnyű utánozni a kevésbé profi fotósnak is, és ezt a tulajdonságát használja ki egy házaspár, Wally and Amanda Koval, aki Wes Anderson stílusú fotókat gyűjt a világ minden tájáról.

A Grand Budapest Hotel, fiktív hotel Wes Anderson filmjébenForrás: Fox Searchlight Pictures

A Véletlenül Wes Anderson (Accidentally Wes Anderson) című projekt weboldalán lévő felhívás szerint bárki küldhet be fotót, nem kell profinak lennie, vagy hogy menő kamerája legyen. A fotó ábrázolhat egy izgalmas szerkezetet, egy kirakatot vagy bármilyen szimmetrikus jelenetet, a lényeg, hogy megmozgassa a képzeletet.

A projekt honlapján navigálhatunk a világ minden tájáról beküldött Wes Anderson stílusú jelenetek között. Kereshetünk hely szerint, és igen, Budapestről is találunk fotót, többek között a Gellért fürdő türkiz bejáratáról, a Gyermekvasút csíkos üléseiről, vagy a Lukács fürdő rózsaszín öltözőszekrényeiről. De színek mentén is válogathatunk, van zöld, rózsaszín, türkiz, és narancs album is. A fotók mellett leírásokat találunk az adott helyszínről, mint egy útikönyvben.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek