Megoldotta az utazást a pánikbetegséggel küzdő nő

Jacqui Kenny húszas éveinek eleje óta a pánikbetegség egyik fajtájában, agorafóbiában szenved, ami a nyílt terektől való félelemben nyilvánul meg. Szorongásai miatt képtelen utazni, de menedéket talált a Google Street View kreatív lehetőségeiben, és kattintgatásaival olyan távoli országokba is "eljutott", mint Mongólia, Szenegál vagy Chile. 

Google Street ViewFernandez-Broz/pixabay

"Távoli városokat, poros tájakat, izgalmas építészeti gyöngyszemeket és az időben mefagyott, névtelen embereket találtam. Lenyűgözött a Street View furcsa és kiterjedt párhuzamos univerzuma, és képernyőfotókat kezdtem készíteni, hogy rejtett és varázslatos világait megörökítsem" - írja honlapján, ahol Agoraphobic Traveller, azaz agorafóbiás utazónak nevezi magát.

Halvány, fátyolos, pasztell színű kiemeléseiben a hétköznapiban rejlő szépség jelenik meg: mobilház Kirgizisztánban, pálmafák sora Arizónában, madarak Oroszországban, Mongóliában és Peruban, gyerekek a világ minden tájáról, de van olyan sorozat is, amelyben két távoli országok párhuzamos jeleneteit rögzítette. Összesen 40 ezer felett jár a rögzített képek száma.

Most egy ideig a Google engedélyt adott rá, hogy a művész néhány, korlátozott számban elérhető nyomatot is piacra bocsásson. A bevétel egy részét jótékony célra ajánlja fel a Brain and Behavior Research Foundationnek, ami egy mentális betegségekkel foglalkozó, globális nonprofit szervezet. A fotókat nyomon követhetjük az Instagramon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek