Miniatűr álomlakások készítésére hívta ki a művészeket egy designer

  Senki sem örül annak, ha szabályozások tiltják meg, hogy elhagyja az otthonát, de ha éppenséggel álmai otthonában töltheti az időt, ráadásul a szerettei társaságában, akkor már nem biztos, hogy ez a korlátozás olyan elviselhetetlen. Egy sor otthonában ragadt építész, képzőművész és designer álmodta meg saját ideális szobája miniatűr verzióját agyagból, az alkotásokat aztán posztolták az Instagramon.

  IllusztrációBeazy/unsplash

  Az alkotások a brooklyni művész Eny Lee Parker felhívására készültek, aki az organikus, agyagból készült bútorairól, lámpáiról és tárgyairól ismert. Miután elkészítette a saját álombeli otthonát, amelyben van egy Isamu Noguchi-lámpa, egy Jean Arp-szobor és egy Imi Knoebel-festmény is, meghívott néhány művészt, hogy ők is tegyenek így.

  "Gondolkodtam, hogyan lehetne olyan kihívást meghirdetni, amit az emberek otthon is el tudnak készíteni - mondta Parker a Dezeen-nek. "A polimer agyagra hagyatkoztam, mivel kerámiával foglalkozom, és az »ideális szoba« megalkotása megfelelő feladatnak tűnt, tekintve hogy mindannyian otthon vagyunk."

  A Clay Play (Agyag Játék) című kihívásra közel 50 alkotás érkezett, és a kollekció olyan csodás lett, hogy órákig tudnánk gyönyörködni benne a művész weboldalán. Az álomotthonok között van márvány bútorokkal díszített mediterrán villa, modernista bungaló és rusztikus barlang is, amiben David Hockney festménye lóg a kőkandalló felett.

  "Tudtam, hogy el kell foglalnom magam, hogy az elmém ne a mindenhonnan érkező rossz hírekre fókuszáljon" - mondta Parker. „Szükség van az egyensúlyra a tájékozottság és életünk folytatása között, miközben találunk valami pozitívat is a mindennapokban, hogy józanok maradhassunk és biztonságban legyünk."

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!