A bowlingpályák retroesztétikáját örökítette meg egy német művész

  Gyerekkori emlékei inspirálták Robert Götzfried német művészt, aki éveken keresztül kutatta Dél-Németország legizgalmasabb vintage bowlingpályáit, hogy izgalmas fotósorozatot készítsen róluk.

  Robert Götzfried

  Kifejezetten azokra a helyszínekre fókuszált, amelyeket sosem építettek át, és még mindig az eredeti formájukban pompáznak.

  A bowlingpályákat Németországban kegelbahnen-nek hívják. A kegeln nagyon hasonló, mint a bowling, de csak kilenc bábu kell hozzá, a labda kisebb, és a pálya is rövidebb - írja a művész honlapján.

  Robert Götzfried

  A '60-as, '70-es, '80-as években ez nagy dolog volt. Manapság ez a sport már nem divatos, és úgy tűnik, csak idősebbek járnak ezekbe a csarnokokba - derül ki szintén a művész leírásából.

  Robert Götzfried

  Amikor gyerek voltam a 80-as évek elején, megszokott dolog volt a szükőkkel és barátokkal bowlingozni."

   – emlékszik vissza Götzfried a My Modern Met cikkében.

  "A pályák általában az éttermek alagsorában voltak. A felnőttek cigarettáztak, sört vagy bort iszogattak, míg a gyerekek limonádét kortyoltak. Akkoriban így nézett ki a minőségi időtöltés."

  Robert Götzfried

  A szimmetria és a perspektíva Götzfried számos fotósorozatának vezérlő moívuma. A Kegelbahnen sorozata sem kivétel ez alól. A távolban összefutó vonalak, a dekoráció geometriája, a vintage színek, a bowling pályák változatossága ugyanakkor hasonlóságaik magukkal ragadják a tekintetet.

  Robert Götzfried
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!