Manchester új művészeti sétaútja szabadtéri galériává változtatja a várost

Manchester új művészeti kezdeményezésnek ad otthont 50 Windows of Creativity - A kreativitás 50 ablaka címmel. Ez valójában egy sétaút, amely 60 műalkotást tartalmaz 50 helyszínen, többek között hirdetőtáblákon és kirakatokban - derül ki a lonelyplanet.com cikkéből.

ManchesterForrás: timajo/pixabay.com

A szabadtéri kiállításon több művészeti ág és forma képviselteti magát a képzőművészettől kezdve a fotózáson, a kerámián és mozaikon át egészen a falfestményekig. Ismert és feltörekvő művészek egyaránt helyet kaptak a válogatásban, melynek minden darabja kapcsolódik valahogyan Manchesterhez.

This sculpture by Seashell Trust is designed to create a reason to pause on our journey; a place to feel safe, enchanted...

Közzétette: Wild in Art – 2020. október 28., szerda

Az útvonal Manchester városi tanácsa és a Wild in Art művészeti szervezet együttműködésével jött létre, mely arra bátorítja az embereket, hogy vegyenek részt ők is az alkotásban, és színezzék ki valamelyik letölthető sablont, majd küldjék be saját műveiket a globális virtuális galériába. Az útvonal térképe itt található, a kihívás részletei és a sablonok, valamint a feltöltési lehetőség pedig itt érhető el, további részletek november 9-től olvashatók. A szervezők dolgoznak azon, hogy a kiállítás online is látható legyen.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek