Előkerültek a szögek, melyekkel talán Jézust feszítették keresztre

  Először 1990-ben, a Jézus elfogatásában főszerepet játszó Kajafás főpap temetkezési helyén, Jeruzsálemben találták meg azokat a szögmaradványokat, melyekről azt feltételezték, talán magát Jézust feszíthették velük keresztre. A leletek azután rejtélyes módon eltűntek.

  Kajafás csontládájaForrás: deror_avi/commons.wikimedia.org

  Simcha Jacobovici izraeli-kanadai filmrendező 2011-es, Nails of the Cross - A kereszt szögei című dokumentumfilmjében azt állította, hogy megtalálta a szögeket, de a kutatók ezzel nem értettek egyet. Mint Jacobovici elmondta, a szögeken mikroszkópikus csonttöredékeket találtak, ami bizonyíték arra, hogy valakit tényleg keresztre feszítettek velük.

  Most egy új kutatás, mely Dr. Aryeh Shimron nevéhez fűződik, mégis arra következtet, hogy a filmben említett szögek tényleg ugyanazok, melyek korábban elvesztek, és megerősítette a keresztrefeszítés tényét is.

  A vizsgálatok során a szögek anyagát a mészkősír csontvázain található anyagokkal hasonlították össze, és úgy találták, hogy azok megegyeznek. Ugyanakkor azt, hogy mindez valóban Jézus történetéhez kapcsolódik, nem sikerült bizonyítani - derül ki az unilad.co.uk cikkéből.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!