Minden országnak megvan a maga mumusa

Halloween közeledtével megnő a kereslet a rémtörténetek iránt, ezekből pedig akad bőven. Minden országnak megvan a maga mitikus főgonosza, a CashNetUSA összegyűjtötte, melyek a leghíresebbek a félelmetes mitikus lények közül. Kutatásukhoz bestiáriumokat és enciklopédiákat használtak, majd a Google adatait is átböngészték, hogy megtudják, mely élőlényekre kerestek a legtöbben. Az eredmény egy térképsorozat lett - adja hírül a matadornetwork.com.

Forrás: CashNetUSA

Az Egyesült Államokban Sasquatch vagy ismetebb nevén Bigfoot vezeti a listát, de szintén népszerű a kubai Madre de Aguas, egy hatalmas, szarvakkal ellátott, golyóálló kígyó, valamint a nicaraguai La Carretanagua, ami nem más, mint egy csontváz által hajtott szekér.

Dél-Amerika leghíresebb mitológiai lénye a kolumbiai La Tunda, akinek egyik lába fakanál, áldozatai általában hűtlen férfiak és olyan gyermekek, akik rossz fát tettek a tűzre, de nem mehetünk el szó nélkül a paraguayi Teju Jagua, a hét kutyafejjel rendelkező gyík mellett sem.

Ha már a gyíkoknál tartunk: Angliában a sárkány a leghíresebb mitikus lény, de a szárnyas vadállat Walesben, Svájcban, Liechtensteinben, San Marinóban és Olaszországban is a lista élén áll. Európa más, különösen keleti részein, Oroszországban, Fehéroroszországban, Bulgáriában, Montenegróban, Szlovákiában és Ukrajnában Baba Yaga, a kannibál hajlamú boszorkány tartja leginkább rettegésben a meseolvasókat. Magyarországon az ördögöt találták a leghíresebb főgonosznak.

Forrás: CashNetUSA

A közel-keleti dzsinnek, akik különösen Iránban, Jordániában és Irakban képezik a folklór szerves részét, kissé kakukktojásnak számítanak, ugyanis nem feltétlenül gonoszak. A gonoszért azonban elég a szomszédba mennünk, Bahreinben találjuk a „tenger uraként" ismert Bu Daryát, az óriást, aki éjszakánként fellopakodik a hajókra, hogy megegye a tengerészeket.

A namíbiai repülő kígyóval szintén nem szívesen futnánk össze egy sötét sikátorban, de a Kenyában és Ruandában tobzódó Nandi Medve karmai közé sem szívesen kerülnénk, aki mindenkit megskalpol, aki megijed tőle. Arról nem tudni, mi lesz azokkal, akik nem ijednek meg tőle. A többi térkép a Matador Network oldalán látható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek