Ősvilági szörnylábnyomok Ipolytarnócon

Cápafogakkal hintett tengerpart, négydimenziós mozi és izgalmas geológiai tanösvény várja a látogatókat március elsejétől Ipolytarnócon.

Március elsejétől ismét látogatható az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület, és már másnap gazdag programokkal várják az érdeklődőket. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség uniós fejlesztésekről szóló nyílt napja, a "Séta a kulisszák mögött" című program keretében március másodikán délelőtt az érdeklődők szakvezetéssel járhatják be az utóbbi években Ipolytarnócon megvalósult beruházásokat, és egész nap ingyenes túravezetéseket tartanak, ha az időjárás megengedi.

Lombkoronasétány, Ipolytarnóc
Galéria: Ipolytarnóc
Fotó: Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület

A tervek szerint 9-16 óra között szabadon és ingyen látogatható területen 10 órakor kezdődik a fejlesztések ismertetése, melyet a természetvédelmi terület bejárása követ majd. Ősvilági szörnyek lábnyomait nyomozva, hatalmas kövesedett fák mellett a sikeresen konzervált bükkábrányi ősfenyők is megtekinthetők lesznek. De cápafogakkal hintett tengerpart is feltárul a geológiai tanösvényen. Továbbá, a miocén erdő és a lombkoronasétány látványosságait gólyafészkes-sodronycsúzdás játszótér és négydimenziós mozi egészíti ki a családi kirándulások számára ideális terepen. A nap végén játékos kvíz keretében adhatnak számot a résztvevők a bejárás során szerzett ismereteikről. A sikeres megfejtők között értékes ajándékokat sorsolnak majd ki.

Március 8-án nyílik Az Év Természetfotósa 2012 kiállítás. A Magyar Természetfotósok Szövetsége tavaly huszadik alkalommal hirdette meg Magyarország legnagyobb természetfotó pályázatát. A tizennégy kategóriában díjazott képeket a budapesti Természettudományi Múzeumban mutatták be a nagyközönségnek. A mintegy száz kép a kiállítás vidéki körútjának részekén április 1-ig lesz látható Ipolytarnócon, az Ősfenyő Belépő Látogatóközpontban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek