Ennél őrültebb koncertötlet nemigen született a járványhelyzetből

A járvány közepette egy oklahomai rockzenekar, a The Flaming Lips, őrült lépésre szánta el magát, hogy biztonságosan adhasson koncertet. Száz, embernagyságú műanyag buborékot szereztek be, hogy a teremben lévőket - a zenekar és a közönség tagjait is - elkülönítsék egymástól, írja a CNN.

A merész elképzelés márciusban született meg a banda frontembere Wayne Coyne fejében, de akkor még csak egy valóságtól elrugaszkodott fantázia volt. A művész a járványra reflektálván megrajzolta egy 2019-es koncertjét, amin csak ő maga volt buborékban, mindenki más szabadon bulizott. Majd megrajzolta ugyanennek a koncertnek a 2020-as verzióját, ahol már mindenki, a közönség is buborékban táncolt. De akkor még nem gondolta volna, hogy a vírus odáig fajul, hogy a buborék-koncert valósággá válik, mesélte Wayne Coyne a CNN-nek.

Tetszik ez az egész, mert annyira izgalomba jöhetsz, amennyire csak akarsz, sikíthatsz, ahogy csak akarsz, mégsem fertőzöd meg a melletted lévő embert, bármennyire is megfeledkezel magadról."

 - mondta Coyne. "A határ továbbra is ott van, ők is védve vannak és te is védett vagy... ezt a részét igazán sikerként éltük meg."

The Flaming LipsMrmatt/wikipedia

Hasonló buborékokat egyébként már korábban is használt a banda a koncertjein. Száz buborékot rendeltek Kínából, és minden készen állt, hogy az elképzelés megvalósuljon. Arra a kérdésre, hogy ez lenne-e a jövő koncertezésének a módja, Coyne azt mondta, mindent megtesz, amit csak tud ennek érdekében, de hozzátette, hogy leginkább azért a vakcinában reménykedik.

"Nekünk, a Flaming Lipsnek tetszik a gondolat, hogy valami mást csináljunk...Szerintem menő lenne és szórakoztató. Őrült és egyedi élményben lehetne részünk."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek