Mintha a levegőben lebegnének ezek a buborékok a Bryce Canyon felett

  Vannak olyan műalkotások amiknél nagyjából mindegy, hogy múzeumban, a falunkon, vagy máshol látjuk őket, ugyanazt az élményt kapjuk, de vannak amik kifejezetten a helyszín miatt lesznek érdekesek. Vincent Leroy installációja ez utóbbi csoportba tartozik. A művész hatalmas, átlátszó gömbökből készített köztéri alkotást, melyeket az USA egyik legszebb nemzeti parkjában, a Bryce Canyonban függesztett fel, írja a Designboom.

  A installáció lényege, hogy más perspektívából láttatja a környezetet. A gömbök felületén visszatükröződnek a sziklák, mélynarancs színük, és szaggatott formáik, amelyek éles ellentétet képeznek a sima felületekkel. A kábeleken felfüggesztett buborékok egy megszerkesztett arányos és kiegyensúlyozott egészet alkotnak és egy tengely körül forognak.

  Az 1968-ban született, Párizsban élő francia művész, a kinetikus, azaz mozgó szobrokra specializálódott, melyeknek lényege, hogy a környező világot egy új perspektívából láttassa műveinek optikai játékai keresztül.

  A párizsi Grand Palais-ba például egy óriási elliptikus tükörlemezt tervezett, ami a föld felett lebeg, és mozgásával azt az illúziót kelti, mintha a föld és a horizont mozogna. Az Eiffel toronyhoz tervezett installációjában három nagyméretű biztonsági üveg közé optikai lencséket képzelt el, amik a kaleidoszkóphoz hasonlóan széttördelnék szét az építmény látványát.

  Bryce Canyondieter55/pixabay
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!