Ez a dróthálóból készült templom mintha nőne az ég felé

  Az évezredek során mindenféle alapanyagból készültek szobrok, bár azok többnyire természetben előforduló anyagok voltak: kő, csont, fa vagy különböző fémek. Manapság viszont szinte nincs is olyan anyag - legyen természetes vagy ipari -, amiből ne lehetne valamilyen módon műalkotást faragni. Akár ipari dróthálóból is. Egy olasz művész Eduardo Tresoldi egész munkásságát az ipari dróthálóból készült köztéri szobrok köré építette. Munkáiban legtöbbször építészeti részleteket kreál újra a mezőgazdaságban használt alapanyagból.

  Most a római Villa Borghese kertjében állították ki Etherea című alkotását: ez egy dróthálóból készült templomszerű építmény, melyet a barokk és a klasszicista építészet ihletett, derül ki a művész Instagram posztjából és a honlapjáról. A mű különlegessége, hogy tulajdonképpen három azonos formájú, de különböző méretű épület van egymásba helyezve ugyanazon tengely mentén. Az átlátszó dróthálónak köszönhetően az építmény olyan hatást kelt, mintha növekedne az ég felé.

  Forrás: edoardotresoldi.com

  Az Etherea eredetileg egy amerikai zenei fesztiválra készült 2018-ban. Rómában a Back to nature (Vissza a természethez) című kiállítás alkalmából állítják ki, amelyen számos nemzetközi hírű kortárs művész szerepel a Villa Borghese kertjében. Az eseményhez igazítva újratervezték a művet, hogy a kert fáival dialógusba kerüljön, írja a művész Instagramján.

  Az 1987-ben született alkotó már számos helyen állított ki világszerte, az USÁ-ban, Spanyolországban, Franciaországban, Dániában és Angliában is láthatók voltak művei különféle parkokban, régészeti helyszíneken és zenei fesztiválokon is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!