A világ legnagyobb szökőkútját és a Jövő Múzeumát is bemutatták Dubajban

Október 22-én mutatják be Dubaj új rekorddöntő szökőkútját, a Pálma-szökőkat, mely bekerülhet a Guinness-rekordok könyvébe is, mint a világ legnagyobb szökőkútja. Így a korábbi rekorder, a Dubai Mallban található Dubaj-szökőkút a második helyre szorul - derül ki a Dubai Tourism hírleveléből.

Forrás: dubaitourism.ae

A szökőkút, ahogyan a neve is utal rá, a pálma-szigeti Pointe-ban található, és ez lesz a Pálma legújabb tengerparti látványossága. Az ünnepi megnyitóesemény ingyenes, egyben egy ünnepségsorozat része is: délután 4 órától egészen késő estig szórakoztató programokkal és versenyekkel várják a látogatókat a Pointe éttermeiben, melyek között DJ, táncshow és tűzijáték is szerepel.

Amint az óra október 22-én elüti az este 8 órát, a látogatók a Pointe 30 különböző étterméből élvezhetik a Pálma-szökőkút-show látványát. Az egész napos esemény előzetes regisztrációval érhető el, és az első 5000 érkező ingyenes LED karkötőt kap ajándékba.

A szökőkút 20 showt mutat be öt különböző előadással, melyek mindennap napnyugtától éjfélig (19:00 – 00:00) tartanak. A showműsorok alatt számos népszerű sláger is felcsendül pop- és klasszikus zenei darabok egyaránt helyet kaptak a repertoárban. Egy-egy műsor három percig tart, a műsorok 30 percenként követik egymást.

A tengerre épült szökőkút területe 14,000 m2, 105 méter magasra lövell fel, és több mint 3000 LED égő világítja meg. A víz egyenesen a tengerből áramlik bele, így nincs szükség víztartályra vagy szűrőberendezésre. Az alkotáshoz mindkét oldalon 86 hangszóróból álló, nagy teljesítményű hangrendszer is tartozik. A látványosság az egyetlen többszínű szökőkút a városban.

Elkészült a Jövő Múzeuma

A múzeum a jövő tudományos és technológiai trendeket és lehetőségeit mutatja majd be. Az épület hét emeletes, 77 méter magas és 30,000 m2-en terül el. Homlokzatán 1,024 arab kalligráfia látható, melyeket robotok készítettek.

A Jövő MúzeumaForrás: dubaitourism.ae

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek