Ebben a történelmi ír kastélyban forgatja legújabb filmjét Matt Damon és Ben Affleck

Egy történelmi ír kastély lett a legújabb díszlete egy hollywoodi filmnek, amelyben Matt Damon, Ben Affleck, Adam Driver és Jodie Comer szerepelnek. A sztárok az ír Tipperary településen álló Cahir-kastélyt vették birtokba a forgatásra, ami 1142-ben épült, és Írország egyik legnagyobb kastélya.

A helyszín megfelelő, mivel a The Last Duel című film egy történelmi dráma-thriller, amelyben Matt Damon Jean de Carrouges főhőst, Jodie Comer pedig feleségét, Marguerite-t alakítja. A filmben VI. Károly király szerepében Ben Afflecket láthatjuk. A Ridley Scott által rendezett film forgatása az év elején Franciaországból költözött Írországba, az első részt a középkori Berzé-le-Châtel kastélyban vették fel. A Disney a koronavírus-járvány miatt márciusban több hónapra elhalasztotta a forgatást, Matt Damon pedig családjával együtt egy Dalkey nevű faluban rekedt a karantén idejére. Íme, Damon a forgatás helyszínén furcsa szakállkával, és egy vírus elleni védőpajzzsal a kezében.

A Cahir-kastély ideális díszletként hatalmas falakkal, tornyokkal, vizesárokkal, eredeti kandallókkal és börtönnel is rendelkezik. A kastély nagyrészt ép, és még mindig félelmetes. Az impozáns épület most állami tulajdonban van, és általában nyitva áll a nagyközönség előtt is, a látogatók több nyelven vezetett túrákon fedezhetik fel az épület rejtelmeit.

Egyik oldalról a vizesárok felett vezető hídon lehet megközelíteni az impozáns kastélytForrás: John5199/Wikipedia

A kastély most ideiglenesen zárva tart a forgatás miatt, a film a tervek szerint 2021 októberében kerül a mozikba – írja a Lonely Planet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek