Az elefántok tiszteletére emeltek múzeumot Thaiföldön

A thai emberek történelmében és kultúrájában az elefántok különleges helyet foglalnak el. Feltűntek uralkodói ceremóniákon, használták hadiállatként, munkára fogták, és a turizmusban is szerepet kaptak. A helyiek ma is egy fedél alatt élnek velük, és inkább tekintenek rájuk a gyerekükként, mint háziállatként – meséli az elefánt-múzeum építésze, Boonserm Premthada, a Designboom cikkében.

Kikatani/pixabay

Ennek a gazdag és szövevényes kapcsolatnak a bemutatására épült fel a múzeum Thaiföld Szurin tartományában, ahol a legtöbb az elefántok száma. Egyelőre még csak az épület elkészültéről kaptunk hírt, de azt már lehet tudni, hogy a kiállítás egy szekciója az elefántok és az emberek közötti kapcsolatot fogja bemutatni, egy másik pedig az erdőirtásokról, és az elefántok fennmaradásért folytatott küzdelmeiről fog szólni.

Az erdőirtások ugyanis egyre nagyobb ütemben zajlanak, és sok elefánt marad élelem nélkül a természetes élőhelyén. Ezeket az állatokat gyakran befogják, hogy turistanegyedekben sétáljanak, vagy kényszerítik munkára erőszakkal, az állatoknak súlyos sérüléseket, komoly fájdalmakat okozva, amíg azok meg nem betegednek, vagy el nem pusztulnak. A múzeum küldetése azonban az, hogy bemutassa a helyiek történelmét és kultúráját, miközben arra tanítja az embereket, hogyan éljenek szeretetben az állatokkal.

A kézzel készült agyagtéglákból készült épületkomplexum egy labirintushoz hasonlít, melyben a falak szabadtéri és zárt tereket fognak közre, amelyben különféle programoknak adnak majd otthont. Az épületről készült fotókat a Designboom oldalán láthatjuk.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek