Művészek mutatják mennyi időnk maradt, míg beüt a klímakatasztrófa

Hét év és száz nap áll az emberiség rendelkezésére, hogy döntő intézkedéseket hozzon, ha el akarja kerülni a globális felmelegedés okozta katasztrófát, legalábbis egy köztéri installáció szerint, mert New York egyik épületén ketyeg vészjóslóan, írja a Designboom.

A Union square-en egy visszaszámláló órát helyeztek ki, ami mutatja mennyi időnk maradt hátra, hogy megakadályozzuk a éhinséget, az aszályt, az árvizeket és a konfliktusokat.

A számláló Szeptember 22-én hét évet és száz napot mutatott, ami azt jelzi, hogy a jelenlegi károsanyag-kibocsátás mellett mennyi ideig fog tartani, amíg a széndioxid-költségvetésünk kimerül. Ez az a széndioxid mennyiség, amit a légkörbe engedhetünk úgy, hogy a hőmérséklet nem több mint 1.5 celsius fokkal lesz magasabb, mint az iparosodás előtti időkben.

GleccserJeremy Bishop/unsplash

Az órát a Mercator Research Institute on Global Commons and Climate Change (MCC) kutatóintézet által kigondolt széndioxid óra mintájára készítették el, az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) jelentés adatainak a felhasználásával.

A művészek, Gan Golan és Andrew Boyd a város klímahetére időzítették az installációt, ami egyébként nyílt forráskódú, azaz bárhol, bárki által megvalósítható

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek