Online nézhetjük meg a Hét Domb Filmfesztivál döntős filmjeit

Az interneten nézhetjük meg a negyedik alkalommal megrendezett Hét Domb Filmfesztivál döntős filmjeit, és idén először szavazhat is a közönség a legjobb alkotásra, írja az MTI.

Akik maradtak© Lenke Szilágyi/imdb

A hetdombfilmfesztival.hu oldalon szeptember 21. és október 4. között tekinthető meg a több mint ötven magyar film, köztük nagyjáték-, kisjáték-, dokumentum- és természet- és animációs filmek. Ingyen nézhetjük meg például Tóth Barnabás Akik maradtak című filmjét: egy kamaszlány és egy középkorú férfi egymásra találásának története a második világháború után.

Látható A pásztor című II. világháborús történet egy idős pásztorról, aki őrségi tanyáján magányosan éli mindennapjait. Egy napon meggyilkolt zsidók holttestei között egy életben maradt lányt talál, akit hazavisz, hogy megmentse, de egyre nehezebb kihívásokkal kell szembenéznie.

A Csak családról ne című doukentumfilm is szerepel az online elérhető filmek között: egy nehézsorsú fiatalokkal foglalkozó iskolában hiába a második esély és az egyénre szabott figyelem, valami hiányzik. Neves tréner érkezik a tanárok segítségére, hogy azok is segíthessenek a diákjaiknak megtanulni, hogyan segítsenek egymásnak és saját maguknak.

Az október 5. és 11. között zajló IV. Hét Domb Filmfesztiválra idén az alkotók összesen 125 filmet neveztek, amelyek közül a hét kategóriában a legjobb tíz alkotás, illetve - nagyjátékfilmeknél - a legjobb öt került a döntőbe.

A műveket háromtagú zsűri, Rófusz Ferenc rendező, Pokorny Lia színművész és Réz András esztéta értékeli majd a felnőtt - animációs, ismeretterjesztő- és természetfilm, dokumentumfilm, kisjátékfilm, nagyjátékfilm és egyéb - kategóriákban, míg a diákfilmeket a Gyenes Zsolt, Kis-Marics Tamás és Odrobina Tamás alkotta zsűri bírálja el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek