Imádni fogják ezt a kiállítást a japán rajzfilmes géniusz rajongói

Az Academy Museum of Motion Pictures mozimúzeum több körös csúszás után a tervek szerint jövő áprilisban nyitja meg kapuit Los Angelesben egy olyan kiállítással, amelyet a Studio Ghibli rajongói garantáltan imádni fognak - derül ki a travelandleisure.com cikkéből.

Épül az Academy Museum of Motion PicturesForrás: Luijtenphotos/commons.wikimedia.org

A látogatók a grandiózus tárlaton Hajao Mijazaki világában tehetnek kirándulást mintegy 300, az alkotóhoz és filmjeihez kötődő tárgy segítségével. Mint a Studio Ghibli társalapítója, Toshio Suzuki elmondta, a szervezők remélik, hogy a látogatók bepillantást nyerhetnek a művész alkotófolyamataiba, sőt, át is élhetik azt a kiállításon.

Hajao MijazakiForrás: Thomas Schulz/detengaze/commons.wikimedia.org

A kiállítást hét részre osztják, amelyek mindegyike különböző témákat érint és amelyeken Mei, a Totoro – A varázserdő titkának főszereplője kalauzolja végig a látogatókat, akik felfedezhetik Mijazaki legkedveltebb filmjeinek világát, mint A vadon hercegnőe vagy a Kiki – A boszorkányfutár. Láthatók lesznek produkciós anyagok, esszégyűjtemények, és az animátor tévés munkáinak egyes darabjai, és természetesen a japán és angol nyelvű filmvetítések sem maradhatnak el.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek