Manga-zarándokúttal csábítja Japán a turistákat

A japán képregények népszerűségét kihasználva akarják fellendíteni a turistaforgalmat Japánban, ahol listába gyűjtik a mangákban szereplő valós helyeket, köztük vasútállomásokat, iskolai kampuszokat és vidéki szentélyeket, hogy a képregények rajongói egyfajta zarándokútként tudják végigjárni a helyszíneket.

Az újonnan létrehozott Japán Anime Turisztikai Társaság decemberig akarja összeállítani a 88 helyszínt, köztük az egyes mangaművészek otthonait és a munkáiknak szentelt múzeumokat is érintő útvonalat - írja az MTI.

A szervezet egy angol és kínai nyelven is elérhető honlapot is létrehozott, ezen bárki leadhatja szavazatát a számára legkedvesebb, mangákhoz kötődő helyszínekre. A hivatalos lista összeállításakor a nagyközönség voksait is számításba veszik. "A japán popkultúra méltó riválisa lett Hollywoodnak" - mondta a kezdeményezést támogató Kadokava Cugihiko, a Kadokawa Corp. nevű filmstúdió vezetője.

A projekt célja, hogy némi löketet adjon az ország pangó gazdaságának. A Japánba látogató külföldi turisták száma tavaly elérte a 20 milliót, és a kormány célja, hogy 2020-ban 40 millió turistát csalogasson az országba. A zarándokút lehetséges állomásai közé tartozik a Szaitama prefektúrabeli Vasinomija szentély, amely többször szerepel a Lucky Star (Raki-Suta) című animében; a tokiói-öbölbeli Gundam-robotszobor, valamint a Mijazaki Hajao Oscar-díjas japán animációsfilm-rendezőhöz kötődő Ghibli filmstúdió.

A projekt támogatói szerint a mangák segítik a japán nyelv és kultúra megismerését. Mint fogalmaztak, a zarándokút népszerűségét növelné, ha az egyes helyszíneken fotózkodni lehetne a mangafigurák jelmezeiben és a képregényekhez kötődő termékeket is lehetne vásárolni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek