Közös múzeumban az Óz, a csodák csodája és Mijazaki Hajao világa

Az Óz, a csodák csodája-kiállítás fogadja majd a 2019 végén megnyíló Los Angeles-i filmmúzeumban a látogatókat, akik egy kortárs kiállításon Mijazaki Hajao japán animációs rendező világával is megismerkedhetnek – írja az MTI a szervezők közleménye alapján.

A klasszikus 1939-es Óz-musical köré kerített nagyszabású kiállításon - sok egyéb jelmez és díszlet mellett - szerepel majd Judy Garlandnak a filmben viselt piros cipellője is. Az intézmény első kortárs kiállítását Mijazaki Hajao animációs rendező életművének szentelik.

Judy Garland híres, piros topánkája az Óz című filmbőlForrás: Joshua White, JWPictures/©A.M.P.A.S./www.academymuseum.org

A múzeum gyűjteményes kiállításán, amely a Where Dreams Are Made (Ahol az álmok születnek) címet kapta, a Casablanca kávézójának ajtóit és azt az írógépet is láthatja a közönség, amelyen Alfred Hitchcock Pcycho című filmjének forgatókönyvét írták.

Látványterv a múzeum egyik kiállítóteréhezForrás: ©Academy Museum Foundation/Gallery Design, Rick Carter and Gallagher & Associates, Artist Illustration, Erik Tiemens/www.academymuseum.org

A 388 millió dolláros (110 milliárd forintos) költségvetésből készült, Renzo Piano sztárépítész által tervezett intézmény két épületből áll: az egyik a Miracle Mile May Co. áruház, amelyet kiállítótérrel, étteremmel és vetítőteremmel szerelnek fel. A másik a Star Wars Halálcsillagára emlékeztető gömb alakú épület, amelyben 1000 férőhelyes színházterem kap helyet.

Épül a Halálcsillag, azaz a múzeum színháztermeForrás: ©Renzo Piano Building Workshop/©A.M.P.A.S./ Images from L’Autre Image/www.academymuseum.org

A filmakadémia 28 ezer négyzetméteres Los Angeles-i mozgóképmúzeumában (Academy Museum of Motion Pictures) vetítések, sztárokkal szervezett közönségtalálkozók és híres filmek kellékei is várják majd a filmrajongókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek