Roger Federer reklámozza a világ legnagyobb csokoládémúzeumát

  A The Lindt Home of Chocolate nevű múzeum most nyílt meg a nagyközönség előtt. Ez a legnagyobb ilyen jellegű múzeum, ami még egy 9 méter magas Lindor csokoládé szökőkúttal is büszkélkedik. A Zürichben tartott vasárnapi, ünnepélyes megnyitón Roger Federer, világklasszis teniszező fogadta a vendégeket, amikor beléptek a múzeumba. Az oda látogatók élőben is felfedezhetik a 65 000 négyzetméteres helyszínt, ahol a vendégek még a saját édes találmányaikat is elkészíthetik – írja a Daily Star. Egy vidám kisfilmet is leforgattak a sztár teniszezővel, amiben mi is körbe nézhetünk az épületben, íme+

   A múzeum másik íncsiklandó fő látványossága a 9 méteres csokoládé szökőkút: ha hiszik, ha nem, 1500 kg olvasztott csokoládé ömlik egy hatalmas Lindor golyóba. A múzeum saját Lindt kávézóval is büszkélkedik. Azoknak a vendégeknek, akik a lehető legtöbb csokoládét szeretnék megízlelni, érdemes bevetniük magukat a Chocolate Heaven, azaz Csokoládé Mennyország nevű kóstolóterembe. Ott rengeteg féle édes finomságot találhatnak, beleértve a Tabasco forró csokoládét is. Kakaó témájú sós ételeket is árulnak, mint például salátákat és quiche tésztákat is.

  Látványban és ízekben is egyedülálló élmányek várnak a látogatókraForrás: © Copyright by Michel Jaussi, www.jaussi.com/Michel Jaussi/Lindt Home of Chocolate/Facebook

   Akik kíváncsiak arra, mi fán terem a csokoládé, a gyártás folyamatának kulisszái mögé is betekinthetnek. A Lindt beengedi a gyárba látogatókat, hogy megismerjék a csokoládékészítést és a vállalat történetét is. Megfigyelhetik, hogyan készítenek a kakaóbabból kakaőlikört, mielőtt folyékony csokoládévá válnának. Ezt a bársonyos keveréket aztán gömbökké, rudakká és pralinévá formálják. A múzeum így hirdeti magát: „Csatlakozzon hozzánk, amikor Közép-Amerikába utazunk, hogy felfedezzük a csokoládé titkait, amelyek több ezer évre nyúlnak vissza. Tanúi lehetnek annak, ahogy a spanyol felfedezők behozzák az egzotikus italt az európai királyi udvarokba, és ahogyan onnan fokozatosan hódítja meg a világ többi részét." Izglmasan hangzik. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!