Egyre közelebb van a nyitáshoz az a desszertbolt, ahol a pezsgő és a csoki találkozik

A ZAX csokoládék története 2019 novemberében indult el a szlovák oldalon található Komáromban. Az egyesével, kézzel festett, színes ékszerekre és festményekre hasonlító pralinék öt hónappal a nyitás után már külföldi megmérettetéseken vettek részt, és elismeréseket is haza vittek.

Szívből adják a kézzel készült pralinékatForrás: ZAX Hungária / Facebook.com

2020-ban pedig az Academy of Chocolate Awardson a passiógyümölcsös pralinéval ezüst érmesek lettek. Az Inernational Chocolate Awards világversenyen pedig két bronzot nyertek el a málnás és a sós-karamellás pralinékkal.

A csokoládékkal és a bolt üzemeltetésével a Varga család foglalkozik, akik építész-belsőépítész cégüket cserélték le a luxus bonbonok, pralinék, csokoládék és pezsgők világára.

A debütálás után hat hónappal azonban kiderült, hogy kinőtték a komáromi üzletet, így új helyiség után kellett nézniük, a helyszínválasztásuk pedig Budapestre esett. A Facebbok oldaluk szerint már nem kell sokat várni a nyitásig, de a pontos helyet (valahol a Bazilika környékén) és nyitási időpontot még nem árulták el.

Azt viszont jelezték, hogy az új üzletben – ami inkább hasonlít majd egy ékszerboltra, mint egy csokoládéboltra – az új pralinék közül sok harmonizál majd a Taittinger champagne-nyal, mellyel együttműködésre léptek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek