Egy kínai faluban épült fel a gízai nagy szfinx mása

Noha a másolat nem sikerült tökéletesre, egyértelműen emlékeztet az eredetire, és ahhoz hasonlóan 20 méter magas és több mint 60 méter hosszú.

Közép-Kína egy falujának határában felbukkant a gízai nagy szfinx életnagyságú mása - derült ki sajtóbeszámolókból.

Az eredeti szfinx és a gizai piramisok

Fotó: Laurent Peters / Europress / Getty



Az oroszlántestű, emberfejű lényt ábrázoló műalkotás környékén egyelőre kíváncsi bámészkodókat, fényképezkedő turistákat látni, akik talán nem is tudják, hogy az eredetije Egyiptomban található, s már 4500 éve vigyázza a piramisokat a Nílus völgyének szélén. A világ egyik legősibb, mészkőből faragott szobra 1925-ig nyakig homokban pihent.

Noha a másolat nem sikerült tökéletesre, egyértelműen emlékeztet az eredetire, és ahhoz hasonlóan 20 méter magas és több mint 60 méter hosszú. A megépítéséhez vasbetont használtak, állítólag két hónap alatt készültek el vele. A több száz éve hiányzó, törött orr Tungkuo falubeli változatának ugyanúgy természetes jellegzetessége. Az építtető azt nyilatkozta, hogy elsősorban turistacsalogatónak szánta, de filmgyártóknak is szívesen bérbe adja a területet. A építményre a jelek szerint sokan lesznek majd kíváncsiak.


Kínában országszerte elterjedtek a különböző világfaluk, amelyekben a világ legkülönbözőbb épített nevezetességei megtalálhatók az Eiffel-toronytól a budapesti Hősök terén át a washingtoni Fehér Házig. A múltban ezek igen népszerűek voltak, de ma, az internet világában, és amikor a külföldre utazó kínai turisták száma megközelíti a százmilliót évente, egyre kevésbé vonzó látványosságok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek