Száguldó paripákkal és nyílzáporral készül hatalmas showra Domonyvölgy

Több mint 100 ló és 200 közreműködő vesz részt az Arany ló legendája című darabban. Szeptember 19-én és 20-án 11 órától a monumentális történelmi lovas show a nemzetközi hírű Győri Ördöglovasok Tóth Szilárd vezetésével és Kassai Lajos főszereplésével a Lázár Lovasparkban, Domonyvölgyben nézhető meg. A monumentális lovasszínházi előadásban ötvöződnek a XXI. század show elemei, és lovas szokásaink a keleti lovas kultúra évezredes értékeivel. Száguldó paripák, nyílzápor, csatajelenetek, sólymok és tűzeső is látható majd a lovas showban.

Pillanatfelvétel egy korábbi előadásbólForrás: LOVASFOTO HU/Hajdu Krisztina

A 70 perces, háromgenerációs családi előadás története a népvándorlás kora idején játszódik, a Kárpátokon innen és túl. A nagy Kende vezér búcsúzni készül, napja lemenőben. Szeretné, ha birodalma törzsei az ő távozása után is békében élnének egymással. De ki legyen az utód a három fia közül?

Három próbára hívja őket, akiknek a fegyverforgatás válogatott módjaiban kell megküzdeniük a legjobb vitézekkel. Aki kiállja mindhárom próbát, az lesz az utódja, és azé lesz a birodalom legszebb lányának keze és a vezér lova, az Arany ló. 

Forrás: lovasshow.hu

A próbákat kiálló legfiatalabb fiú Mildanával kötendő nászára meghívják a szomszéd törzsek vezéreit és harcosait is. A menyegző káprázatos lovas ünneppé válik, ahol a törzsek minden tagja és a vendégek is megmutatják lovas tudásukat. Aztán amikor Kende búcsúzik, az Arany lovat is a legkisebbik fiára hagyja. Ekkor már csak egy a kérdés marad: a ló megtartja, vagy leveti új gazdáját, megmutatva ezzel, hogy alkalmas-e a vezérségre. Ez is iderül a darab végére. További információ az esemény weboldalán olvasható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek