Élethű élményt kínál a világ első virtuális múzeuma

A VOMA (Virtuális Online Művészeti Múzeum - Virtual Online Museum of Art) szeptember 4-én nyitja meg kapuit, benne olyan, ismert múzeumokból „kölcsönzött", klasszikus és kortárs művekkel, mint az Hermitage, a New York-i Metropolitan Múzeum, a Musée d'Orsay vagy a Prado, olyan darabokkal a fókuszban, mint Manet Olimpiája, Bosch Gyönyörök kertje című munkája, illetve Nan Goldin, Kara Walker és Li Wei művei - derül ki a lonelyplanet.com híréből.

Bosch: Gyönyörök kertjeForrás: Web Gallery of Art/commons.wikimedia.org

Az egyik teremben az emberi kapcsolatok mélyére áshatunk majd, a másikban pedig a Korcs Kiállítást (Entartete Kunst) lehet megnézni, egy 1937-es kiállítás újjáélesztését, amelyen elrettentésként mutatták be a náci hatalom által „korcsnak" nyilvánított művészek munkáját, akik közé például Max Beckmann és Henri Matisse tartozott. A kiállítás része annak a sorozatnak, melynek keretében a múzeum a művészet és az elnyomás viszonyát igyekszik bemutatni.

Arról, hogy a kiállítások élmények a lehető legvalósághűbb legyen, építészek, CGI- és játéktervezők gondooskodtak, akik azt szerették volna elérni, hogy a vendégek úgy érezhessék magukat, mintha valódi múzeumban járnának, abban a reményben, hogy a látogatók újra és újra visszatérnének. A múzeum ezen az oldalon található, képek a projekt Kickstarter oldalán láthatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek