Írók kalauzolják világ körüli útra ebben a londoni botanikus kertben

A londoni Kew Gardens botanikus kert különleges kiállítással repíti el látogatóit a világ számos vidékére augusztus 22-től október 16-ig. Az „Utazza körbe a világot Kew-ban" című kiállítás tíz országba kalauzolja el az érdeklődőket, méghozzá olyan írók segítségével, akik szorosan kapcsolódnak az adott régióhoz, például, mert ott születtek - derül ki a smithsonianmag.com cikkéből.

A Kew Gardens önmagában is varázslatos élményForrás: Origo

A szerzőket arra kérték, hogy írjanak egy verset vagy rövid prózát, melyben az adott országhoz kapcsolódó növény is szerepel. Így a kaliforniai székhelyű regényíró, Joe Cottonwood az állam ikonikus vörösfenyőiről írt, míg Yuyutsu Sharmánál, a Himalája-vidékéről származó költőnél a rododendronok kapnak szerepet. Tamryn Bennett, költő Új-Dél-Wales partjai mentén nőtt fel, de emellett Argentína, Kína, Spanyolország és az Egyesült Királyság növényei is új színben tűnnek fel a kiállításon. A szövegeket nagy táblákon állítják ki a kert azon részében, ahol a növények is találhatók.

A látványosságok sora ugyanakkor nem merül ki ennyiben, ugyanis helyet kapott egy virágokból készült, hosszúszárnyú bálna is, melyet Andrew Whittle és Ryan Lanj, a Netflix The Big Flower Fight (A nagy virágharc) című sorozatának győztesei készítettek. A több mint 700 növényből álló alkotás szeptember 18-ig látható.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek