New York ikonja újra várja a látogatókat

Hónapok után ismét látogatható a New York-i Szabadság-szobor, valamint az Ellis Island-i nevezetességek is. A város kulturális látványosságai szép lassan kezdenek magukhoz térni a koronavírus-járvány okozta sokk után, és sorban nyitják meg kapuikat a látogatók előtt. A Szabadság-szobor három hónapon keresztül volt bezárva, ám az újranyitás után is csak csökkentett kapacitással működtetik - számol be a Times of India.

Újranyit a Szabadság-szobor New YorkbanForrás: Elcobbola / Wikipedia

Jegyeket csak online lehet vásárolni, kevesebb turistát engednek egyszerre a szigetre, távolságtartást vezettek be, valamint a szájmaszk viselését is kötelezővé tették. A Franciaország által 1886-ban New Yorknak ajándékozott szobor hatalmas turistamágnes, évente közel 3,5 millió látogatója van. A Szabadság-szoborral együtt újranyit az Ellis Island-i bevándorlási múzeum is.

De a napokban további New York-i kulturális helyszínek is újra fogadnak látogatókat: augusztus 29-én nyit a Metropolitan Múzeum, szeptember 9-én pedig a Természettudományi Múzeum. Szeptember 11-től, vagyis a terrortámadás évfordulójának napjától pedig ismét látogatható a 9/11-es emlékmű is.

Az országos tisztifőorvos járványügyi kockázati besorolása az Egyesült Államokat a sárga, vagyis a járvány szempontjából kevésbé súlyos kategóriába sorolja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek