Tíz nap múlva indul az Artkert összművészeti fesztivál

Koncertekkel és művészeti workshopokkal vár a Szentendrei Régi Művésztelep és a MANK Galéria az ArtKert összművészeti fesztiválon augusztus 28-a és 30-a között.

Hangulatkép egy korábbi Artkert összművészeti fesztiválrólalkotomuveszet.hu

A hétvégi estéken koncertekkel telik meg a Művésztelep: szombaton az Ivan & The Parazol öttagú rock'n'roll banda lép színpadra, miután a színházi múlttal rendelkező tagok alkotta IDEGEN a magyar alternatív szcéna legújabb szereplőjeként megmutatja, hogy a művészetek összekötve működnek igazán jól. Vasárnap a Meg Egy Cukorka magasan szálló, széleken táncoló, magyar szövegű art'rock beat zenekara után a Lóci játszik táncoltatja meg a látogatókat kidolgozott, erőteljes gitárszólamával, izgalmas szövegvilágával, finom, de hangsúlyos zenei kiegészítéseivel. Fellép még a hétvége folyamán a The Anahit, A Bence kalandjai és a Fiúk zenekar is, írják a szervezők, honlapjukon.

Napközben nyitott műtermekkel, művészeti sétákkal, festőműhellyel, művészeti workshopokkal, műgyűjtő játékkal, interaktív színházzal és a KépTestLét művészeti programsorozattal találkozhatnak a látogatók.

Egy festő-workshopon saját kísréeteinken keresztül ismerkedhetünk meg a szentendrei festők absztrakt és szürreális világával. Geometrikus és organikus absztrakt képet alkothatunk akril technikával, amely foglalkozásba a gyerekek és a felnőttek egyaránt bekapcsolódhatnak, választható témában.

De lesz agyagozó workshop, tűzzománckészítés, előadás a méhek életéről tánccal, sétával és ehető virágokkal. Lesz előadás arról, mit lát és mit láttat a fotós, és arról, hogyan lesz egy szórakoztató, animációs filmben elmesélt krimi a vizuális művészet történetének inspiráló felvonultatása a Ruben Brandt, a gyűjtő című filmben.

Fotóművészeti, szitanyomó és kerámiakészítő workshopok mellett Szentendre utcáin barangolva, a város ikonikus helyszínein fedezhetjük fel a vizuális művészetek fiatal generációjának legfrissebb munkáit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek