Vukovár idén is a művészetek kikötőjévé változik két hétre

Az idei nyár végén is megrendezik Vukovár művészeti fesztiválját, a VukovArt elnevezésű eseményt, amely az egyik legismertebb program az utcai művészet színterén. A rendezvény augusztus 22-én startol és szeptember 5-ig lakja be a város Duna-partját.

Híd alatti festményForrás: vukovart.com

A fesztivál idején profi művészek készítenek látványosabbnál látványosabb falfestményeket a város nevezetes pontjain. Az utcák nyitott galériákká válnak, ahol végigsétálva számos alkotást lehet megnézni, sőt a fesztivál napjain a művészek munkájába, azaz az alkotói folyamatba is belepillanthatunk.

3D-s alkotások is színesítik a várostForrás: vukovart.com / Készítette: Filip-Mrvelj

Horvátországi művészek mellett minden évben érkeznek külföldiek is, idén például Bulgáriából és Svájcból jönnek alkotók, hogy maradandót fessenak Vukovárban. A fesztivál Instagram oldalán a tavalyi munkákat is megnézhetjük ízelítőként:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#StreetArt sneak peek! @seth_globepainter

VukovART (@vukovar.art) által megosztott bejegyzés,

Szintén érdekesség, hogy a VukovArt weboldalán egy térképet is találunk, ahol kijelölt pontok alatt nézhetjük meg a város korábban készült 3D-s, látványos festményeit. A szervezők egy rövid videót is készítettek a korábbi fesztiválról:

A két hetes program minden évben tartogat kísérő rendezvényeket is a látogatóknak: kerékpározás, előadások, kiállítások, műhelymunkák, koncertek színesítik a nyár végi napokat - tudtuk meg a horvát HrTurizam cikkéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek