Tábortűz, afrikai dobkör, ének és tánc várja a pilisi táborban

Tábortűz, közös zenélés, énekelés, és tánc reggelig, befogadó családias környezetben a természet kellős közepén - ezt ígéri az afrikai dob köré szerveződő Barakoo tábor.

Az augusztus 19-e és 23-a között megrendezésre kerülő tábor főszereplője a djembe, egy tradicionális afrikai ütős hangszer, melynek jelentése öröm, harmónia és élvezet. A négy nap a sok közös zenélésről, a felszabadult együttlétről, az örömteli találkozásról szól, felidézve a régi kis közösségek őszinte, baráti, természetközeli légkörét. A családias hangulat, a zene és a természet feltöltő ereje mellett mind technikával, mind új témákkal gazdagodnak a dobolni, énekelni, táncolni vágyók.

A teljesen kezdők és a haladók is megtalálják a helyüket, kortól és nemtől függetlenül, írják a szervezők, honlapjukon. Ha csak mint érdeklődő belekóstolnánk a hangulatba, akkor is szívesen várnak minket, fél napos jegyet is válthatunk. Ha pedig nincs dobunk, a szervezők tudnak adni a tábor idejére. Idén a korábbi táborokhoz képest nagyobb teret kap az éneklés és balafonozni (afrikai xilofonon) is fognak.

djembeLeo_65/pixabay

Az idei, kilencedik tábor a pilisi hegység egyik kapujában, a Kőhegyi menedékház területén várja az érdeklődőket. A menedékház hegytetőn, tágas térben helyezkedik el, melyet a Pilis gyönyörű erdeje ölel körbe, óriási panorámával és a Petőfi kilátóval.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek