Benzinkútból lett műalkotás, de nem akármilyen

A kortárs művészettel kapcsolatban gyakran hangzik el a kijelentés, hogy manapság bármi lehet műalkotás. Legyakrabban azért sóhajtunk fel így, hogy a csalódottságunkat fejezzük ki, amikor a leghétköznapibb dologról jelentik ki, hogy ez márpedig művészet.

Egy kreatív ügynökség megbízásából egy francia művész is valami hasonló csinált: egy használaton kívüli benzinkutat formált köztéri műalkotássá. Ez esetben azonban igazán nem lehet panaszunk. Az átalakítás ötletes, a végeredmény pedig igazán szemet gyönyörködtető.

© Camille Walala/Justkids

Az 50-es évekből származó benzinkút az arkansasi Fort Smithben található. A Justkids nevű kreatív ügynökség bízta meg a francia Camille Walalat, hogy kezdjen valamit a belváros bejáratánál álló benzinkúttal.

A művész pedig fogta magát, segítségül hívott néhány helyi önkéntest, és a rá jellemző pop art stílusban, élénk színű geometrikus mintákkal festette ki az üzemanyagtöltő állomást.

© Camille Walala/Justkids

"Imádom ezt a vásznat - izgalmas volt valami igazán merész dolgot csinálni" - meséli Walala az arkansasi tartózkodásáról.

"Nagyszerű emberekkel dolgoztunk együtt néhány napig, többségük Fort Smiths-ből származó helyiek voltak, akik azért jöttek, hogy segítsenek végrehajtani a projektet."

A mintákat a művész utazásai, a 80-as évekbeli olasz design mozgalom, az úgynevezett Memphis mozgalom, az op art mesterei, és a dél afrikai ndebele törzs asszonyai inspirálták, írja a Justkids, honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek