Ez a londoni utca még esőben is felvidítja a helyieket

  Mi lehet lehangolóbb látvány, mint egy londoni külkerület félreeső utcájának esőben áztatott járdája és monoton tégla falai? Nem éppen felderítő élmény nap mint nap végighaladni az ilyen utcákon, különösen a tipikus londoni esős időben.

  Edward Crooks: Rosebank ArcadeThomas Parsons and Ben Wells/Edward Crooks

  Talán ezért döntött úgy az északkeleti kerület, Waltham Forest vezetősége, hogy felkér egy művészt, dobja fel a városrész egyik utcáját. A képzőművész Edward Crooks pedig - aki Veszprém városa számára is készített már szobrot - vad pink, cián és sárga színekkel festette ki az egyébként teljesen közönséges átjárót.

  Azóta a londoniak egy húsz méter hosszú, vidám geometrikus mintákkal díszített festett szőnyegen haladhatnak végig, csodás nagypolgári árkádok között, akár esik, akár fúj. A fali festést értelmezetjük úgy is, hogy az egy régebbi épület maradványa, de akár egy jövőben felhúzandó épület kezdete is lehet, írja a művész honlapján.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!