Fotelből követheti a nagyszabású folkfesztivál énekeseit és táncosait

Minden év augusztusában számos ország táncosai érkeznek a világ minden tájáról a szomszédos Szabadkára, hogy bemutassák hagyományaikat, néptáncaikat, jellegzetes öltözéküket a nagyközönségnek. Idén kicsit másként kapcsolódhatunk be a fesztiválhangulatba. 

Tavalyi hangulatkép a fesztiválrólForrás: interetno.net / Interetno festival

Az egy hetes fesztivált rendszerint kézműves vásárok, borkóstolók, gyerekfoglalkozások, műhelymunkák kísérik, a nagyszabású rendezvényt azonban az idén nem tudják a megszokott módon megtartani, ugyanis Szerbiában folyamatosan emelkedik a vírusos megbetegedések száma.

Az Interetno fesztivál szervezői ezért úgy döntöttek, biztonságosabb, ha az online térbe költöztetik az idei rendezvényt. Ennek előnye, hogy az Etnopolis hangulatot, amelyért máskor Szabadka főteréig kellett utaznunk, most az otthoni kényelmében is élvezhetjük.

Az idén online hallgathatjuk meg a népdalokatForrás: interetno.net / Interetno festival

Augusztus 22-e és 26-a között énekkel, színes táncelőadásokkal, koncertekkel szórakoztatják a nézőket. A gyerekeknek kézműves foglalkozásokat tartanak online és meséket olvasnak nekik, emellett meglepetés is lesz, Interetno Kulisszatitkokba avatják be a résztvevőket.

A meghirdetett előadásokat és koncerteket a későbbiekben élőben is szeretnék bemutatni, de egyelőre az online porgramokba kapcsolódhatunk be. Az ezzel kapcsolatos részleteket a rendezvény Facebook oldalán követhetik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek