Szerbia és Magyarország között a vírus miatt átmenetileg nem utazhatunk vonattal

  Szünetel a nemzetközi személyszállítás Szerbia és Magyarország között, az Ivo Andrić nemzetközi gyorsvonat július 14-étől nem közlekedik – közölte a MÁV az MTI-vel.

  Egy időre üresek maradnak a sínek Magyarország és Szerbia között - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Martin Winkler

  Ez azt jelenti, hogy a mai naptól felfüggesztik a kelebiai határon át zajló vasúti forgalmat a szerbiai vírusvészhelyzet miatt, ezért átmenetileg nem válthatunk jegyet a szomszédos országba közlekedő nemzetközi járatra.

  Ettől függetlenül a vonatpárral a belföldi utasok Budapest és Kelebia között továbbra is utazhatnak.

  Aki már előre megvette a jegyet a külföldi utazásra, kezelési költség nélkül visszaválthatja. A jegypénztárban vásárolt nemzetközi jegyek esetében a nemzetközi pénztáraknál és az ügyfélszolgálatokon személyesen nyújthatják be az utasok a visszatérítési kérelmüket.

  Ezt elektronikus úton is jelezhetik az eszrevetel@mav-start.hu címen, ebben az esetben az eredeti menetjegyet postai úton el kell juttatni az ügyfélszolgálatra, az 1426. Budapest, Pf.: 56. címre – ismertetik.

  A nemzetközi buszok sem járnak

  A vajdasági Pannon RTV arról is beszámolt, hogy a holnaptól, azaz július 15-től nem közlekedik a Szabadka-Szeged buszjárat sem. Amikor a járványveszély miatt hozott intézkedések megváltoznak, valamint a Magyarországra való belépési szigorítások enyhülnek, akkor a Subotica-trans újra indítja a szegedi járatot. Erről a változásról is időben tájékoztatják majd az utazókat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek