Színes térképeken láthatjuk a világ legöregebb éttermeit

  A történelem és a gasztronómia rajongóinak le fog esni az álla a NetCredit nevű pénzügyi szolgáltató cég által készített infografikáktól, amelyeken színes térképeken jelölték be a világ legöregebb éttermeit.

  A kép illusztrációlostlogo/pixabay

  A szemrevaló atlaszból kiderül például, hogy a legrégibb ma is működő étterem nem kevesebb, mint 1200 éves. Az ausztriai St. Peter Stifts Kulinarium 803-ban nyílt meg, és napjainkban osztrák klasszikusokat szolgálnak fel, mint például bécsi szeletet.

  A világ tíz legöregebb ma is működő étterme Európában van.

  Walesben, Írországban, és Németországban is található 12. századi étterem, de Lengyelország is büszkélkedhet egy meglehetősen régi, 13. század óta működő vendéglővel. Ennyire ősi étterem Európán kívül a világonc sak Kínában van. Az afrikai kontinens legősibb étkezdéje 1630-ban nyílt meg, Tunéziában, Amerikában pedig az USA-ban, 1673-ban.

  A grafikákat megnézheti a My Modern Met oldalán, ahonann a térképekről mi is értesültünk.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!